-
Günlük TazeÖNİZLEME
Besni Üzümü
Peygamber üzümü olarak bilinen besni üzümü oldukça faydalı bir üzümdür.
Özellikle cilt güzelliği için başarılı sonuçlar veren bu meyve Adıyaman ilinin Besni ilçesinde yetiştiğinden dolayı bu adı almıştır.
ÖNİZLEME -
Günlük TazeÖNİZLEME
Dağ İnciri
Kuru İncir; Gribal enfeksiyonların önlenmesinde tüketilen kuru incir, sindirimin kolaylaştırılmasını sağlıyor. Kuru incir içerdiği ‘benzaldehit’ maddesiyle kanserli hücrelerin büyümesini önlüyor. Magnezyumun yüzde 30’unu, fosforun yüzde 20’sini, B1 vitamininin yüzde 5’ini ve B2 vitaminin yüzde 4’ünü içeren kuru incir, bağırsakların düzenli çalışmasını sağlıyor.
ÖNİZLEME -
Günlük TazeÖNİZLEME
DUTKURUSU
Kuru dut sağlık açısından oldukça faydalı bir yemiştir. İçerisinde barındırdığı zengin besin değerleri ile birçok hastalığın tedavisinde yardımcı olarak kullanılabilecek bir besin kaynağıdır. Dut kurusu sağlıklı, besleyici ve hastalıklara karşı koruma sağlayan bir yemiştir. Dut çok eski çağlardan itibaren alternatif tıp tarafından hastalıkların tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
ÖNİZLEME -
Günlük TazeÖNİZLEME
Erik Kurusu (Çekirdeksiz)
Kuru erik, temelde herhangi bir fermantasyon süreci olmadan güneşte doğal olarak kurutulmuş erik çeşididir. Bugüne kadar test edilen hiçbir meyve ve ya da kurutulmuş ot, kemik sağlığı üzerinde kuru eriğin gösterdiği etkiyi göstermemiştir. Elbette tüm meyve ve sebzelerin beslenme üzerinde olumlu etkileri var ancak kemik sağlığı açısından bu meyve olağanüstü!
ÖNİZLEME -
Günlük TazeÖNİZLEME
Gün Kurusu Kayısı
Gün kurusu, kimyasal işleme maruz kalmadan güneşte kurutulan kayısıdır. Kuru kayısının raf ömrünün uzatılması için kullanılan kükürtleme işlemi, özellikle astım hastaların olumsuz etkileyebilir. Bu sebeple organik gün kuruları, hem doğallığı hem de yüksek besin ve lif değeriyle tercih sebebi olabilir.
ÖNİZLEME -
Read MoreÖNİZLEME
Kayısı Çekirdeği
Kayısı çekirdeği, sert kayısı tohumu içindeki yumuşak kısımdır. Bu kısmın demir, potasyum ve fosfor ve B17 vitamini açısından zengin olduğu bilinir. Aşılı kayısı ağacından tatlı, aşısız kayısı ağacındansa acı kayısı çekirdeği elde edilir. Kayısı çekirdeğinin kanıtlanmış bazı sağlık faydaları arasında sindirim sağlığını iyileştirilmesi, kolesterol seviyelerinin dengelenmesi, enerjinin artırılması, cildin güzelleşmesi, kanserin önlenmesi, kalbin güçlendirilmesi, bağışıklık sisteminin desteklenmesi ve solunum problemlerine şifa olması yer alır.
Read MoreÖNİZLEME -
Günlük TazeÖNİZLEME
Kayısı Kurusu (Hoşaflık)
Kuru kayısı, bilindiği üzere taze kayısıların özel tekniklerle kurutulması ile üretilir. Bu kurutma işlemi, güneş altında ve doğal yöntemlerle yapılırsa, elde edilen ürüne gün kurusu kayısı denmektedir. Gün kurusu kayısılar, daha koyu bir renge sahip olur. Ancak içerdikleri vitamin, mineral ve faydalar bakımından, her iki tip kayısı arasında bir fark yoktur.
ÖNİZLEME -
Günlük TazeRead MoreÖNİZLEME
Kayısı Kurusu sarıkaysı
Kuru kayısı, bilindiği üzere taze kayısıların özel tekniklerle kurutulması ile üretilir. Bu kurutma işlemi, güneş altında ve doğal yöntemlerle yapılırsa, elde edilen ürüne gün kurusu kayısı denmektedir. Gün kurusu kayısılar, daha koyu bir renge sahip olur. Ancak içerdikleri vitamin, mineral ve faydalar bakımından, her iki tip kayısı arasında bir fark yoktur.
Read MoreÖNİZLEME -
Günlük TazeÖNİZLEME
Keçimen Üzümü
Kurutulmuş Siyah Çekirdekli Üzüm (Keçimen Karası) Kolesterol düşümünden kansızlık hastalığına kadar bir çok derde derman olan kuru üzümün en çok aranan cinsi Keçimen Üzümüdür. Ekşikara diye de adlandırılır. Ülkemizde sadece Konya’nın Hadim İlçesi Aladağ Nahiyesinde ve Karaman’da yetişir. Bu üzüm çeşidi sağlık açısından son derece önemlidir.
ÖNİZLEME -
Günlük TazeÖNİZLEME
Kilis Karası Üzümü
Kurutulmuş Siyah Üzüm (Kilis Karası) Karbonhidrat içeriği dolayısıyla iyi bir enerji kaynağıdır. Kuru üzüm A, B1, B2, C vitaminlerini ve çok çeşitli mineraller (demir, çinko, potasyum, magnezyum, fosfor) içerdiğinden dolayı iyi bir besin, faydalı bir ilaçtır. Özelikle bedensel gelişimde etkilidir. Kuru üzümün idrar arttırıcı, müshil etkilerinden dolayı sindirim problemi yaşayan bireylerde kullanımı oldukça yararlıdır.
ÖNİZLEME -
Read MoreÖNİZLEME
Kiraz Kurusu
Kiraz Kurusu, taze ürünün gerekli ön işlemlerden geçirilerek kurutulması ile üretilmiştir. Kurutma esnasında kurutulan üründeki öz suyun buharlaşması ile ürünün özü kalır ve doğal kiraz kurusu içindeki besin değerleri, vitaminler, etken maddeler, taze doğal haline oranla çok artmıştır.
Read MoreÖNİZLEME -
Günlük TazeRead MoreÖNİZLEME
Kuru İncir (Sıralı)
Sıralı Kuru İncir; Gribal enfeksiyonların önlenmesinde tüketilen kuru incir, sindirimin kolaylaştırılmasını sağlıyor. Kuru incir içerdiği ‘benzaldehit’ maddesiyle kanserli hücrelerin büyümesini önlüyor. Magnezyumun yüzde 30’unu, fosforun yüzde 20’sini, B1 vitamininin yüzde 5’ini ve B2 vitaminin yüzde 4’ünü içeren kuru incir, bağırsakların düzenli çalışmasını sağlıyor.
Read MoreÖNİZLEME -
Günlük TazeÖNİZLEME
Kuru Sarı Üzüm
Kuru Sarı Üzüm; Enerji açısından oldukça zengin olan kuru üzüm diyet lifi ve protein bakımından da zengindir. İçerisinde B1 vitamini, C vitamini, E vitamini ve K vitaminini bulundurmaktadır. Mineral deposudur. Kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum, sodyum ve çinko bakımından da zengindir. Beyne, kemiklere ve vücudun daha birçok yerine faydası olan, aynı zamanda kolesterol düzeyini ayarlamaya yardımcıdır.
ÖNİZLEME -
Günlük TazeÖNİZLEME
Mısır Kavurgası
Kavurga mısır bilinen mısır çeşitleri arasında en sevilen kuruyemiş olarak karşımıza çıkıyor. Kavurga mısır genel olarak faydaları ve bin derde çare olması ile özellikle büyüklerimizin sıkça tükettiği ve günümüzde de tekrar rağbet görmeye başlayan kuruyemiş çeşitlerinden biridir.
ÖNİZLEME -
Günlük TazeÖNİZLEME
Özbek Üzümü (Çekirdeksiz)
Özbek Üzümü, protein ve karbonhidrat kaynağı olup; A, B1, B2, B6, C vitaminleri ile fosfat, kalsiyum, demir, fosforik asit, organik asitler, formik asit minerallerini de içerir.
ÖNİZLEME -
Günlük TazeÖNİZLEME
Sarı Erik Kurusu
Sarı Erik Kurusu; Gün içerisinde tüketebileceğiniz sağlıklı atıştırmalıklar, kan şekerinizi dengeleyerek kendinizi daha dinç hissetmenize yardımcı olur. Kuru erik, en ideal öğün arası atıştırmalık seçenekleri arasındadır.
ÖNİZLEME -
Günlük TazeÖNİZLEME
Siyah Erik Kurusu
Kuru erik, temelde herhangi bir fermantasyon süreci olmadan güneşte doğal olarak kurutulmuş erik çeşididir. Bugüne kadar test edilen hiçbir meyve ve ya da kurutulmuş ot, kemik sağlığı üzerinde kuru eriğin gösterdiği etkiyi göstermemiştir. Elbette tüm meyve ve sebzelerin beslenme üzerinde olumlu etkileri var ancak kemik sağlığı açısından bu meyve olağanüstü!
ÖNİZLEME -
Günlük TazeÖNİZLEME
Soslu Mısır
Lifli bir besin olan mısır, kan şekerinin daha dengeli yükselmesini sağlar ve kabızlığı önler. Alınan posa miktarı arttıkça koroner kalp hastalığı riski azalır ve mısır posalı bir besindir. Mısırın içinde protein, kalsiyum, demir, fosfor, A ve B2 vitaminleri vardır. Mısır, bağırsakları yumuşatır ve mide şikayetlerinin azalmasını sağlar. Mısır, yüksek nişasta ve karbonhidrat oranı ile enerji kaynağıdır.
ÖNİZLEME -
Günlük TazeÖNİZLEME
Yaban Mersini Kurusu
Yaban Mersini Kurusu; tatlı, sulu yaban mersini doğal yanlısı antosiyanin pigment, antioksidanlar açısından zengindir. Bu küçük, yuvarlak mavi mor renkteki meyveler uzun ömürlülüğüyle bilinmektedir. Botanik açıdan ericaceae ailesinden vaccinium içine ait yaprak döken bir çalı ağacından gelmektedir.
ÖNİZLEME